Hur ofta lägger du fram klädhögar så att barnen har rätt kläder i skolan? Maxar du utflyktsmatsäcken för att visa dig duktig för fröken? Är du bonuspappan som gör allt för att bli godkänd av nya fruns ungar? Stressar du till dagis för att hämta tidigt fastän barnet vill fortsätta leka? Eller är du en tonårsförälder som har svårt att sätta gränser av rädsla för konflikt?

Vad är det vi för vidare till våra barn, när vi utstrålar att allt måste bli perfekt? När vi aldrig säger nej, när vi sällan sitter ner mer än en kvart i taget eller prioriterar en glänsande diskbänk?

”Den dagen jag bestämde mig för att slappna av, skrota mitt dåliga samvete och lita på mig själv som förälder blev jag en 1000 gånger bättre mamma.”

Orden kommer från Elizabeth Kuylenstierna, som med både humor och allvar beskriver sina egna erfarenheter som perfektionistmamma, som ambitiös klassförälder, engagerad fotbollsmamma och supermorsa och hur hon lyckades förändra sin situation. Good enough för föräldrar som är hennes femte bok sträcker sig från graviditet till myndighetsåldern, 0-18 år, och bjuder på inspiration, motivation, handfasta tips och fungerande råd för alla föräldrar! Tryggare föräldrar som tar livet lättare och sig själva på större allvar ger sina barn en mer harmonisk tillvaro.

Elizabeth har tre döttrar och var under nästan 12 år engagerad hos BRIS, Ecpat och nu hos Tjejzonen. Hon pratar regelbundet med ungdomar på sin mottagning om livets stora och små frågor, även med föräldrar genom terapi eller vid föreläsningar i skolor. I den här boken delar hon med sig av sina egna tankar om föräldraskap.