Good enough – bli fri från din perfektionism (Forum 2009) slog igenom direkt när den landade på bokhandelsdiskarna runtom i Sverige, och säljer fortfarande i god takt; nyligen fanns boken med på topplistan över sålda pocketböcker igen. Många är svenskarna som vill lära sig hitta ett mer avslappnat förhållningssätt till sina prestationer, och Good enough finns även utgiven i Norge (Du er god nok) och i Tyskland (Mir reicht’s) hittills.

Good enough har både använts framför allt av privatpersoner men även av hela företag, bland annat skolor och förskolor som använder den som handledning, samt coachutbildningar som har boken som kurslitteratur.

En annan oväntad utveckling är den pjäs som skrevs med Good enough som förlaga, och som turnerat Sverige runt och spelats för ungdomar på våra skolor. Dessutom har i skrivande stund ungefär 15 personer tatuerat in titeln, då boken kommit att betyda en omfattande vändpunkt i deras liv.

Sommaren 2010 kom Good enough i pocket, och fick sedan extra fart och uppmärksamhet när en av våra alpina stjärnor tog vm-brons och berättade i pressen att det var på grund av att hon läst och använt Good enough som hon kunde prestera sig fram till medalj – och samtidigt ha roligt.

Om boken Good enough:

En av dem målar en ögonfrans i taget, en annan tror på allvar att hennes sätt att sköta tvätten är det enda rätta, en tredje kan inte ens sätta ihop en inköpslista utan att skriva sin snyggaste handstil.

Perfektionism sätter krokben för människors hälsa, långt mer än det resulterar i just perfekta prestationer. Visste ni att perfektionister hellre avstår om de inte vet med 100 procent säkerhet att de kommer att lyckas? Eller att människor som lever med perfektionister starkt påverkas av deras låga självkänsla och ständiga längtan efter att bli omtyckta?

Elizabeth Kuylenstiernas egen perfektionism höll på att kosta henne livet, nu lever hon sin dröm och hjälper andra att göra detsamma. Kravet på perfektion påverkar livets alla områden: arbetet, fritiden, hemmet, relationerna till barn, släkt och vänner liksom synen på kroppen och utseendet.

Med mycket humor och träffsäkerhet berättar hon om hur tillvaron kan se ut för den som hela tiden strävar efter perfektionism eller lever med någon som alltid vill vara perfekt, med nedslag både från sin egen verklighet och från andras.

Utifrån sina egna erfarenheter ger Elizabeth dig handfasta tips och råd för att åstadkomma en förändring och inte bara överleva, utan verkligen leva! Det handlar om att faktiskt förstå att du är – good enough.