Att ge av sig själv, att dela med sig av sin tid, kunskap, sitt engagemang och sitt hjärta är inte bara en självklarhet för Elizabeth Kuylenstierna, det är en av hennes grundvärderingar och en nödvändighet för henne att leva i enlighet med den uppgift hon tagit på sig.

Dessa ideella organisationer stödjer Elizabeth Kuylenstierna på följande sätt:

TJEJZONEN

Tjejer åldrarna 15-24 år mår allt sämre i Sverige, men hjälp finns att få. Hos Tjejzonen finns stöd för tjejer från 12 år och upp till 25 år genom fysiska möten eller virtuella i en chatt som är öppen fem kvällar i veckan.

Varannan vecka chattar Elizabeth Kuylenstierna med tjejer och ger av sin tid, sitt bemötande som lyssnande medmänniska och sitt engagemang.

Vill du också bidra till unga tjejer?

Kontakta www.tjejzonen.se

BRIS

Under 11 års tid var Elizabeth verksam som volontär på BRIS – Barnens Rätt I Samhället – där hon talade i telefon och svarade på mejl från barn och ungdomar i Sverige som inte har någon annan vuxen att vända sig till.
Till BRIS vänder sig barn för att prata om mobbning, missbruk, lycklig och olycklig kärlek, sexuellt utnyttjande, psykisk och fysisk misshandel, kompisar, familj och andra frågor och funderingar som hör barndomen till.
Förutom att Elizabeth var tredje vecka ägnade sin tid åt ideellt arbete för BRIS, hoppade hon in som vikarierande BRIS-handledare för volontärerna i jouren. Efter att BRIS ändrade i sin organisation och tog bort alla volontärer fortsätter hon att stödja organisationen med medlemskap.

Vill du också bidra till barn & ungdomar?
Kontakta www.bris.se.

ECPAT

Under åren 2010-2014 var Elizabeth ledamot av Ecpats Råd. Ecpat står för End Child Prostitution, Child Pornography and Tracfficking in Children for Sexual Purposes. Organisationen arbetar över hela världen mot barnsexhandel, barnsexturism och barnpronografi – en industri som blivit världens tredje största olagliga handel efter droger och vapen.

Under åren har Elizabeth hållit ett antal föreläsningar där hon låtit skänka sina arvoden oavkortat till Ecpat, vilket i skrivande stund uppnått 100.000 kronor. Idag är stödjer hon Ecpat som med sitt medlemskap.

Vill du veta mer om Ecpats viktiga arbete? Gå med du också och bli stödmedlem!
Läs mer på www.ecpat.se.

CANCERFONDEN

Elizabeth har bidragit till Cancerfondens arbete genom Mustaschkampen, där hon skrivit om sin erfarenhet av cancer, då en väninna blev sjuk och Elizabeth följde henne under hela behandlingen. Texten publicerades i alla Kontantens automater runtom i landet den 12 maj 2011, samt på Cancerfondens hemsida och Facebook.

Vill du också stödja cancerforskningen?
Gå in på www.cancerfonden.se

HEMLÖSA

Under en tid hjälpte Elizabeth Stockholms hemlösa kvinnor genom egna insamlingsprojekt som hon drev. Då ringde hon storföretag och tiggde sådant som andra kvinnor tar för givet men som ständigt är en bristvara hos de hemlösa; underkläder, smink, tvål, lotion, bomull, tops samt bindor och annat.

På senare år har Elizabeth hållit i gruppsamtal med hemlösa kvinnor, med syfte att stärka deras identitet, självkänsla och självrespekt.

Vill du också hjälpa hemlösa?
Kontakta www.stadsmissionen.se.

VÄRLDSFÖRÄLDER

Elizabeth och hennes familj är Världsföräldrar genom UNICEF. Varje månad betalar de via autogiro till UNICEF:s arbete runt om i världen, inte bara för ett barn, utan för många barn samtidigt. Pengarna går till skola, rent vatten, mat, mediciner och annat som behövs.

Vill du också bli Världsförälder?
Läs mer på www.unicef.se